Skip to main content

Mijn verhaal

Vinifika ontstond in 2018 uit mijn fascinatie voor de enorme diversiteit van wijn. De naam is geïnspireerd door de Scandinavische cultuur en betekent “bewust tijd nemen voor een goed glas wijn”. Daarnaast is het een knipoog naar het maken van wijn, nl. de vinificatie.

vinifika-jeroen

Jeroen Ascoop, Sommelier-Conseil

vinifika-qualifications-sommelier

Professionele achtergrond

2021 - 2022
Wijnbouw / Druiventeelt | Nationaal Agrarisch Centrum
2020 - 2020
Sommelier-Conseil | Université du Vin – Suze la Rousse (Fr)
2017 - 2020
Sommelier | Vlaamse Wijnacademie
2017 - 2018
Kaasmeester | Syntra Midden-Vlaanderen

Filosofie

Missie

Als sommelier leg ik de nadruk op pure smaakbeleving, ongeacht de druif of wijnstreek. Onder de slagzin ‘Wine is serious. Seriously fun!’ neem ik je mee in een boeiend verhaal van duurzame en authentieke wijnen.

Visie

Talloze gesprekken met wijnbouwers brachten me in de richting van wijnen met zo weinig mogelijk interventies. Hier ontstond mijn ware liefde voor natuurwijn. Wijnen zonder gebruik van chemische pesticiden of andere toevoegingen, afkomstig van gezonde druiven uit biologische teelt met lage rendementen en geen toegevoegde of slechts een minimale dosis sulfiet.

Vinifika kiest bewust voor duurzame wijnen uit Europa en richt zich in het bijzonder op biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen. We importeren rechtstreeks van kleine, onafhankelijke wijndomeinen.

Onze wijnmakers werken zo natuurlijk mogelijk. Zij zijn dagelijks bezig met de grootste zorg en aandacht voor de natuur, want “Le vin se forme dans la vigne.”. Ze maken geen gebruik van chemische of synthetische middelen en grijpen zo weinig mogelijk in tijdens de vinificatie.

Duurzaamheid gaat verder dan dat, ook het verdere verloop is minstens even belangrijk: het transport, de verpakkingen, … Doorheen het volledige traject van productie tot consument streven wij naar een zo minimaal mogelijke voetafdruk.

Ons wijnaanbod
vinifika-auxerrois
NIEUWSBRIEF
Mis niks van onze wijnevents, tastings en speciale acties!