Skip to main content

Wijntasting op maat

Hou je van wijn en heb je zin om nieuwe dingen te ontdekken? Dan is een wijntasting zeker iets voor jou! Het is bovendien dé ideale activiteit voor het teambuilding event van je bedrijf of vereniging, als cadeau voor de jarige of om een gezellige avond te beleven met vrienden en familie. Vinifika organiseert wijntastings voor elk doelpubliek. Iedereen kan deelnemen: van absolute beginneling tot gevorderde en professional.

Ben je klaar voor een unieke wijnbeleving?

Sommelier Jeroen brengt op een begeesterende wijze het fascinerende verhaal achter elke wijn. Terwijl worden al je zintuigen geactiveerd en uitgedaagd op een speelse manier (want wine is seriously fun).  Samen proeven we zes wijnen waarvan we het zicht, de geur en de smaak bespreken. Je krijgt professionele uitleg over de specifieke kenmerken van de druif, de regio en de wijnmaker. Er is voldoende tijd om al jouw vragen te beantwoorden.

Organiseer een wijntasting
HAPPY CUSTOMERS

Jeroen nam ons mee in de wondere wereld van proeven, ruiken en beleven van wijn. Wij hebben niet enkel veel geleerd maar ook een hele leuke avond gehad. Iedere keer dat we nu een flesje wijn soldaat soldaat maken, trachten we de theorie toe te passen in praktijk, waardoor deze ervaring blijft nazinderen. Een echte aanrader!

Evelyne en Stijn

Een reisje door de natuurlijke ranken van duurzame wijngaarden in Europa met iemand die weet waarover hij vertelt. Van onbekend rood over vernieuwend wit… Een kleine wijntrip in eigen tuin. Ontdekken en puur genieten!

Katrien P.

Eenvoudig wijn proeven

Tijdens de tasting leer je een eenvoudige proefmethode waarop je later steeds kan terugvallen. 

Vinifika-wijntasting-zicht-transparant

ZIEN

Het zicht geeft meteen al een eerste indruk over de wijn.

Vinifika-wijntasting-ruiken-transparant

RUIKEN

We gaan op zoek naar herkenbare aroma’s in de wijn.

Vinifika-wijntasting-proeven-transparant

PROEVEN

Welke smaken proef je?  We letten ook op het mondgevoel, de structuur en het evenwicht van de wijn.

Vinifika-wijntasting-beoordeling-transparant

BEOORDELING

Zet al je zintuiglijke waarnemingen om in een eindbeoordeling en geef een persoonlijke score.

De praktische kant

Onder professionele begeleiding van sommelier Jeroen wordt je ondergedompeld in de bijzondere diversiteit van de wijnwereld, ongeacht je kennisniveau.  Een tasting kan al vanaf 4 personen en duurt ongeveer 2 uur. Na afloop kunnen de geproefde wijnen ook aangekocht worden in onze shop. De wijntasting gaat standaard door in onze wijnshop te Herzele.

Op locatie

Liever bij jou thuis of op kantoor? Dat kan! Jij zorgt voor een tafel en evenveel stoelen als er gasten zijn. Wij staan in voor de rest en brengen al het nodige materiaal mee: de wijnglazen, het servies, de spuwemmers en uiteraard de wijn!

Thema op maat?

Wil je graag werken rond een specifieke wijnstreek of bepaalde druif? Ik werk met veel plezier een tasting uit volledig op maat. Contacteer mij voor de mogelijkheden!

FAQ WIJNTASTING

Op welke locaties is een wijntasting mogelijk?

Your wish is our command! Bij je thuis of op kantoor, er zijn mogelijkheden genoeg!  Indien gewenst kunnen we uitwijken naar externe locaties. Eventuele extra kosten hieraan verbonden worden steeds vooraf gecommuniceerd en nadien in rekening gebracht.

 

Hoeveel wijnen worden er geproefd?

Standaard omvat iedere tasting 4 proefwijnen. Als je de tasting wenst uit te breide met meerdere wijnen of enkel rond een bepaalde druif of streek wil werken kan dat zeker! We werken met veel plezier een format uit volledig naar wens. Laat je specifieke wensen weten naar jeroen@vinifika.be en ontvang een aangepast voorstel.

Hoe lang duurt een wijnproeverij?

Een wijntasting duurt ongeveer 2 uur. Indien de tasting op locatie doorgaat zijn we ruim op voorhand aanwezig om aanwezig om alles in gereedheid te brengen.

Ik weet niet zo erg veel over wijn. Ga ik de wijntasting wel kunnen volgen?

Onze tastings zijn er voor iedereen! We leren je een proefmethode aan waarop je steeds op kan terugvallen. We leggen de nadruk op genieten en ontdekken van de wijnen en de regio’s. Je stapt buiten met heel wat nieuwe wijnkennis zonder dat we ingewikkeld of technisch doen. Hoe cool is dat!?

Zijn de vervoerskosten in de prijs inbegrepen?

De vervoerskosten bij een wijntasting op locatie zijn gratis binnen een straal van 15 km,  startende vanaf onze bedrijfslocatie. Extra gereden km’s worden verrekend aan 0,50 euro / km.

Eventuele parkeerkosten zijn ongeacht de locatie steeds exclusief en worden na afloop van de tasting in rekening gebracht. Er dient een parkeerplek op loopafstand van de locatie beschikbaar te zijn voor het laden en lossen van het nodige materiaal).

Kan ik na het boeken van een wijntasting nog annuleren?

We hopen uiteraard dat dit niet nodig zal zijn. We kijken in overleg naar een alternatieve datum. Indien je de wijntasting toch definitief wil annuleren kan dat uiterlijk tot twee weken voor de geplande datum. Nadien is er geen terugbetaling meer mogelijk.

Social

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze lijst en ontvang een uitnodiging voor onze komende wijntastings of open bottle days! 

NIEUWSBRIEF
Mis niks van onze wijnevents, tastings en speciale acties!