Thomas André

Thomas André is een kleinschalig familiaal domein in Ammerschwihr (Haut-Rhin) met zes hectare wijngaard in eigen bezit. Alle wijngaarden worden biologisch bewerkt.

De roots van het domein gaan terug tot in 1850, toen Jean Baptiste Thomas, een boerenzoon, trouwde met de dochter van een wijnboer in Ammerschwir. In het begin verbouwde men enkel wijn voor de eigen familie en de lokale markt. Deze traditie werd van vader op zoon doorgegeven.

In 1965 werd onder André Thomas besloten om de wijn rechtstreeks op de markt te brengen. Het domein bouwde aanvankelijk via mond aan mond reclame een trouw cliënteel uit zonder daarbij de voeling te verliezen met zijn familiale en artisanale karakter. In 1997 werd met sterke overtuiging de eerste stap richting biologische wijnbouw gezet.

Vinifika-domein-Vins-Thomas-Gilles

Ondertussen hebben André’s kinderen, Gilles en Suzy, de dagelijkse leiding van het domein overgenomen. Elke generatie brengt iets vernieuwend. Met de grootste zorg en een doorgedreven passie voor biologische landbouw en vinificatie drukken zij hun stempel op de wijnen uit de Alsace. De volgende schakel in hun verhaal is de omschakeling naar biodynamie.

Vinifika-domein-VinsThomasAndre
logos-verts-europe-ab

Fotomateriaal Gilles en Suzy door Géraud Bosman-Delzons 

Ho.Re.Ca

Wil je graag meer informatie over de wijnen van dit domein?

Contacteer Jeroen