L&S Cheurlin

Domaine Cheurlin is een familiaal champagnehuis gelegen in de Aube (Celles-sur-Ource). De Aube is het meest zuidelijke deel en geniet minder bekendheid dan de andere deelgebieden in de Champagnestreek. Nochtans is de Aube (ook wel Côte des Bar genoemd) de regio bij uitstek voor top biologische en biodynamische champagnes.

Het maken van champagne werd door vader Richard met de paplepel ingegoten aan zoon en dochter. Lucie & Sébastien Cheurlin staan vandaag aan het hoofd van het domein. Reeds in 2006 werden de eerste stappen gezet richting de  de omvorming naar biologische druiventeelt.

In 2011 volgde na een traject van 3 jaar de officiële certificering onder AB (Agriculture Biologique). Vandaag bewerken ze 5 hectare (allen biologisch gecertificeerd) met aanplant van Pinot Noir, Chardonnay en een klein deel Pinot Blanc. De eerste gecertificeerde oogst vond plaats in 2015. Het label verschijnt echter nog niet meteen op het flesetiket omdat de basis voor Champagnes uit reservewijnen bestaat.

BIODYNAMIE

Lucie bekwaamt zich momenteel in de principes van de biodynamie. Ze streeft naar puurheid in de champagne en gelooft in het verhogen van de zelfredzaamheid van planten. De omschakeling naar een biodynamische benadering is een logische stap in het verhaal van dit duurzame champagnehuis. Haar inspanningen leveren haar in 2013  de titel en verdienste van ‘Jeune Talent de Champagne’ op.

Vinifika_LSCHEURLIN_certification
Vinifika-portfolio-cheurlin-aube-4

Ho.Re.Ca

Wil je graag meer informatie over de wijnen van dit domein?

Contacteer Jeroen