SIMONE AMBROSINI
Simone Ambrosini studeerde oenologie aan de universiteit van Trente en maakte de afgelopen tien jaar wijn in opdracht van verschillende domeinen in Italië en Frankrijk.
In 2018 besloot hij dat het tijd was om zelf in de aarde te wroeten. Hij huurde enkele wijngaarden in de glooiende Berici heuvels (Vicenza, Veneto) en bracht hij zijn eerste eigen wijn uit onder het project ‘Indomiti’.
ZO NATUURLIJK MOGELIJK
Simone maakt wijn op een zo natuurlijk mogelijke manier: de druiven worden handmatig geoogst en vergisten spontaan. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen. De wijnen zijn ongefilterd en enkel bij het bottelen voegt men een verwaarloosbare hoeveelheid sulfiet toe.
BERICI HEUVELS
De Berici heuvels vormen het ‘groene hart’ van Veneto, een agrarisch gebied met ongeziene schoonheid. De bodem bestaat er hoofdzakelijk uit kalk- en mergelafzettingen bedekt met rode klei. De rode druif van de streek is de Tai Rosso (genetisch verwant aan de Grenache in Frankrijk).