Domaine de L’Aubraine

Domaine de L’Aubraine is het jonge wijndomein van twee gepassioneerde wijnmakers: Caroline en Thibaut Pariset. Met een schat aan ervaring in wijnbouwwerkzaamheden met paarden voor andere wijnhuizen, voelden ze dat het tijd was om hun eigen project uit te bouwen. In 2018 kochten ze enkele bestaande wijngaarden in de Mâconnais, waarmee hun domein momenteel ongeveer 3 hectare beslaat.

BIOLOGISCHE WIJNBOUW AANGEVULD MET BIODYNAMISCHE PRINCIPES

Biologische landbouwpraktijken staan centraal bij Domaine de L’Aubraine, omdat Caroline en Thibaut geloven dat wijnbouw alleen mogelijk is in harmonie met de natuur om de echtheid van een terroir te onthullen en kwaliteitswijnen te produceren. Alle wijnpercelen zijn dan ook biologisch gecertificeerd (AB FRANCE). De wijngaarden worden enkel mechanisch bewerkt door hun eigen paarden (“tracteur animale”) en er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen.

Maar daar stopt het niet. Domaine de L’Aubraine past ook biodynamische principes toe om het evenwicht in de wijngaard te versterken. Door gebruik te maken van preparaten op basis van hoornmest, planten zoals brandnetel, heermoes, valeriaan, salie en mineralen zoals silica op verschillende tijdstippen van het jaar, wordt niet alleen het bodemleven gestimuleerd, maar ook de wijnstok zelf versterkt om hem beter bestand te maken tegen ziekten zoals echte en valse meeldauw.

logos-verts-europe-ab

Ho.Re.Ca

Wil je graag meer informatie over de wijnen van dit domein?

Contacteer Jeroen