Maison Crochet

Maison Crochet is een familiaal wijndomein gelegen in Bulligny, een pitoresk gehucht in Lorraine dat ongeveer 30 kilometer ten zuidwesten van Nancy ligt en vlakbij de charmante stad Toul. Onder leiding van Wilfried Crochet, wordt hier 5 hectare wijngaard bewerkt, voornamelijk beplant met Gamay, Pinot Noir voor rood en Chardonnay en Auxerrois voor witte wijnen.

CREATIVITEIT BOVEN BEPERKENDE REGELS

Wilfried Crochet maakt een bewuste keuze om alle wijnen zonder geografische aanduiding te produceren en op de markt te brengen. Hierdoor vallen de wijnen onder  “Vin de France”, waardoor ze niet gebonden zijn aan de soms beperkende regels van appellaties en men de creativiteit de vrije loop kan laten.

VEELZIJDIGE WIJNEN DOOR PARCELLAIRE VINIFICATIE

Vanaf de oogst tot aan de botteling wordt alles hier intern en met eigen middelen uitgevoerd. De wijnen van Maison Crochet behouden hun unieke lokale karakter en weerspiegelen trouw het terroir van Bulligny. Sinds 2019 zijn alle wijngaarden biologisch gecertificeerd. Elk perceel wordt apart gevinifieerd, zodat het terroir volledig tot zijn recht komt en de aromatische eigenschappen van elke druivensoort optimaal worden benut. Dit zorgt voor een gevarieerd aromatisch palet en onderscheidt bovendien de gemaakte assemblages.

logos-verts-europe-ab

Ontdek alle wijnen van dit domein

Ho.Re.Ca

Wil je graag meer informatie over de wijnen van dit domein?

Contacteer Jeroen