Natuurwijn uit Franciacorta

Gussago

Cool climate

Natuurwijn

350 – 400 m

Vinifika-portfolio-corticugini-vineyard

Van droom naar werkelijkheid

Corti Cugini is het gezamenlijke project van Stefano Corti en Laura Cugini. Hun wijngaarden bevinden zich in de heuvels van Gussago, een dorpje gelegen in de befaamde Franciacorta regio (Lombardije). Ze maken er ambachtelijke wijnen op een kleinschalige manier.

Laura reisde de wereld rond als oenoloog. Ze werkte voor tal van wijnhuizen in het buitenland (o.a. Nieuw-Zeeland, Australië, Kroatië, …) Na een intense periode in haar leven, keerde ze terug naar de streek waar ze opgroeide. In Brescia ontmoet ze Stefano, waarmee het onmiddellijk klikt.

Stefano is een groot dromer en onvermoeibare werker. Hij studeerde landbouwkunde en begon al op jonge leeftijd te werken in de wijngaarden van belangrijke wijnhuizen in Franciacorta. Op zijn 25e nam hij een kleine wijngaard over op de top van de heuvel (onder het Santuario della Stella di Gussago), die alleen te voet bereikbaar was, en verzorgde deze na de reguliere werkuren. Met veel toewijding en een vleugje waanzin maakte hij zijn eerste wijnen in de eigen kelder.

Samen bewerken ze 4,5 hectare. De wijnen van het duo zijn echte terroirwijnen, die met veel handenarbeid, zorg en tijd gemaakt zijn.

Ontdek alle wijnen van dit domein

Ho.Re.Ca

Wil je graag meer informatie over de wijnen van dit domein?

Contacteer Jeroen