Flo Busch

Domaine Flo Busch is het levenswerk van Florian en zijn vrouw Paola. Na een paar omzwervingen kwam hij in Montpeyroux (Languedoc) terecht. Een dorpje dat ongetwijfeld tot de mooiste van Frankrijk behoort. Florian studeerde oenologie en legde de basis van het wijnmaken bij zijn vader Clemens Busch, een van de meest gerenomeerde biodynamische wijnmakers in de Mosel (Duitsland).

In 2016 ontmoet hij Paola. Op dat ogenblik is Florian actief als keldermeester bij Domaine d’Auphillac, een van de meest bekende biodynamische wijndomeinen. De plannen om samen een eigen project te starten groeien langzaam maar zeker. In 2018 vinden ze een geschikt stuk land om hun droom waar te maken. Van bij het begin werd resoluut gekozen voor een biologische en biodynamische aanpak.

Vinifika-portfolio-domaine-flobusch-2
Vinifika-portfolio-domaine-flobusch-1

Het project bestaat uit twee grote delen. Enerzijds is er ruimte voorzien voor de wijn (Domaine Flo Busch). De wijngaarden bevinden zich in een zeer groene vallei, omringd door een bos van wilde laurierbomen. Momenteel bestaat de aanplant uit Vermentino, Carignan en Syrah. Daarnaast heeft Paola met ‘Fleurs de garrigue’ een eigen lijn van kruidenolie, thee en aromatisch water.

Florian werkt zeer natuurlijk in de wijngaard volgens de principes van de biodynamie. In de kelder gebeurt de fermentatie met natuurlijke gisten. De wijnen worden niet gefilterd noch geklaard. Alle wijnen worden handmatig geperst en gebotteld. De eerste cuvées toonden reeds heel wat kwaliteit en potentieel voor de toekomst.

Ontdek alle wijnen van dit domein

Ho.Re.Ca

Wil je graag meer informatie over de wijnen van dit domein?

Contacteer Jeroen