Achillée

MODERNITEIT EN TRADITIE

Achillée is een state of the art modern wijndomein met 18,5 ha wijngaard in eigen beheer. Sinds 2016 maken de broers Pierre en Jean Dietrich er duurzame wijn. Zo iets gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Hun vader, Yves, verkocht in het verleden zijn oogst aan de coöperatieven uit de streek. In verkreeg hij hiervoor 1999 al een certificaat voor biologische teelt en converteerde hij met succes naar biodynamie in 2003.  Het imposante gebouw, gemaakt van hout en stro, is het grootste passieve gebouw van Europa in zijn soort. De samenwerking tussen vader Yves en zijn twee zonen staat centraal in dit project.

BIODYNAMISCHE WIJNBOUW

“Om een ​​goede wijn te maken, zonder deze in de kelder te moeten aanpassen, heb je in de eerste plaats gezonde druiven nodig.” Alles begint in de wijngaarden. Achillée maakt wijn met oog voor het unieke karakter van elk terroir. De wijnen zijn droog, naar de nieuwe stijl in de Elzas. De naam verwijst naar een medicinale plant: 4Achille millefeuille’ (duizendblad), die Yves heeft aangetroffen tussen zijn wijnstokken sinds hij de werkmethoden van de biodynamie toepast.

In de wijngaarden gebruikt men zo weinig mogelijk mechanisatie en de oogst gebeurt volledig handmatig. Bij de vinificatie laat men de natuur haar werk doen en komt men zo min mogelijk tussen. Alle wijnen van het domein zijn biodynamisch gecertificeerd door Demeter.

vinifika-domaine-achillée-building
vinifika-domaine-achillée-chai
Demeter-logo-Black
vinifika-domaine-achillée-famille-dietrich

Ontdek alle wijnen van dit domein