Martin Diwald

Wijndomein Diwald is één van de pioniers in biologische wijnbouw uit Oostenrijk. Het domein uit Wagram was aanvankelijk een gemengde boerderij. In 1972 namen Hans en Paula Diwald de boerderij van hun ouders over. Langzamerhand werd het aandeel wijnbouw belangrijker.

In de jaren 1980 leverde het domein grote inspanningen om biologisch te werken, iets wat in die periode zowat een unicum was. Er bestond immers nog geen wettelijk kader of certificatie rond biologische landbouw. Veel toenmalige collega wijnbouwers fronsten de wenkbrauwen dan ook meermaals. Tegenwoordig geniet Diwald wereldwijd respect voor hun baanbrekende inspanningen en de daaruit voortvloeiende resultaten.

Het domein groeide gestaag van ongeveer 4 ha naar 20 ha aanplant, waarvan het overgrote deel Grüner Veltliner en Riesling. In 2006 voegde Hans en Paula’s zoon Martin zich bij het bedrijf. Vader Diwald gaf zijn net afgestudeerde zoon (wijnschool van Klosterneuburg) de vrijheid om te experimenteren met spontane vergisting, met groot succes! Reeds in het 2de jaar werden alle wijnen op het domein op deze manier vergist.

vinifika-label-eu-bio-150x150

De kwaliteit van de wijn haal je uit de wijngaard. In de kelder kan je niets verbeteren, je kan er enkel voor zorgen dat de kwaliteit behouden blijft.

Martin Diwald

Niet teveel technologische poespas, geen trucs in de kelder en spontane vergisting. Wijnen die tegelijk fris, elegant en complex zijn, zo kan je de stijl van Martin het best beschrijven. In 2010 nam hij het wijndomein definitief over van zijn ouders.

Vinifika-portfolio-domein-oostenrijk-wagram-4

Ho.Re.Ca

Wil je graag meer informatie over de wijnen van dit domein?

Contacteer Jeroen