Start To Taste is een vijfdelige lessenreeks én het ideale vertrekpunt voor iedereen die interesse heeft in wijn en in snel tempo heel wat nieuwe kennis wil opdoen. De focus ligt op het leren degusteren. Sommelier Jeroen leert je de fundamenten van het wijnproeven: van de correcte proeftechniek tot het herkennen en benoemen van wijnaroma’s. Daarnaast wordt aandacht geschonken aan het maken van de wijn (vinificatie) en combinatie tussen wijn en gerecht (food pairing).
Wijncursus
Start To Taste
- Lesgever: Jeroen Ascoop (sommelier-conseil, wijnbouwer en cidermaker)
- Vanaf 8 deelnemers
Doelgroep
Deze lessenreeks is gericht naar beginnende wijnliefhebbers met heel veel goesting om bij te leren over wijn. Voor deze basiscursus is geen voorkennis vereist!
Inhoud
- Les 1: proeftechnieken en wijnaroma’s
- Les 2: Druivenrassen en wijnstijlen wit + vinificatie
- Les 3: Druivenrassen en wijnstijlen rood en rosé + vinificatie
- Les 4: Schuimwijnen
- Les 5: Foodpairing, bewaring en service
Inschrijven
€ 325
Voor vijf lessen, incl. btw en alle degustatiewijnen
Duur: 3u – van 19u00 tot 22u00
Locatie: Herzele / Zottegem
Deze wijncursus kan ingericht worden op aanvraag vanaf 8 deelnemers.
STUUR EEN BERICHT