Skip to main content
Wijncursus

Start To Taste

Start To Taste is een vijfdelige lessenreeks én het ideale vertrekpunt voor iedereen die interesse heeft in wijn en in snel tempo heel wat nieuwe kennis wil opdoen. De focus ligt op het leren degusteren. Sommelier Jeroen leert je de fundamenten van het wijnproeven: van de correcte proeftechniek tot het herkennen en benoemen van wijnaroma’s. Daarnaast wordt aandacht geschonken aan het maken van de wijn (vinificatie) en combinatie tussen wijn en gerecht (food pairing).

  • Lesgever: Jeroen Ascoop (sommelier-conseil, wijnbouwer en cidermaker)
  • Vanaf 8 deelnemers
CONTACTEER JEROEN

Deze lessenreeks is gericht naar beginnende wijnliefhebbers met heel veel goesting om bij te leren over wijn. Voor deze basiscursus is geen voorkennis vereist!

  • Les 1: proeftechnieken en wijnaroma’s
  • Les 2: Druivenrassen en wijnstijlen wit + vinificatie
  • Les 3: Druivenrassen en wijnstijlen rood en rosé + vinificatie
  • Les 4: Schuimwijnen
  • Les 5: Foodpairing, bewaring en service

€ 325

Voor vijf lessen, incl. btw en alle degustatiewijnen

Duur: 3u – van 19u00 tot 22u00
Locatie: Herzele / Zottegem

Deze wijncursus kan ingericht worden op aanvraag vanaf 8 deelnemers. 

STUUR EEN BERICHT

Onze cursisten aan het woord

Een enorm prachtige uiteenzetting. Jeroen deelt met veel passie en ervaring zijn kennis over wijn. Een geslaagde cursus met nieuwe ervaring die je nu graag toepast bij het openen van een fles. Absoluut een aanrader, ik heb honger gekregen naar meer!

Peter B.

De lessenreeks Start to Taste is ten zeerste aan te raden voor de beginnende wijnliefhebber, die een deel theorie wil bijleren, maar ook de praktijk wil toetsen tijdens het proeven.

Joost & Lisbeth VW.
NIEUWSBRIEF
Mis niks van onze wijnevents, tastings en speciale acties!